Agroekologisk mässa full av aktivister


I lördags var vi på en agroekologimässa utanför Cayambe, staden Amanda 
och Natalie kommer att praktisera i från och med denna vecka. Mässan bestod av diverse workshops i ämnet, samtidigt som det hölls en inomhusmarknad. På denna marknad sålde och demonstrerade människor från olika organisationer grödor, fröer, böcker, konsthantverk och liknande – och inte minst – knöt kontakt med andra. Organisering kan sägas ha varit ledordet på mässan, som startade i fredags och avslutades i söndags.

Vi gick runt och samtalade med personer från olika organisationer. Det kändes hoppfullt att se så många människor från hela landet samlas på en plats och utbyta kunskap och kämpaglöd, liksom varor, på ett miljövänligt och i allra högsta grad politiskt sätt. Mässan var full av aktivister.

Vi upplevde också att vi fick vara med om något större, något av vikt. Före igår har vi mestadels landat mentalt och fysiskt i Quito. Det var lite tungt att andas på 2850 meter över havet till en början. Vi har även satt igång visumprocessen, samt varit på Kawsays kontor i Quito och träffat folk som jobbar där. Kawsay är ursprungsfolksorganisationen Amanda och Natalie ska praktisera på.

I söndags hade vi ett möte med Alejandra Tapia, som jobbar på Centro Ecologico Zanja Arajuno (CEZA). Det är ett ekologiskt center där (svenska) Alejandra och Robert ska praktisera. Alejandra Tapia berättade bland annat om hur hotade och skadade djur tas omhand på centret men även om dess övriga verksamhet i regionen.

Av: Amanda Chavarría Persson, Natalie Morén James, Alejandra Silva Parra och Robert Karlström.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *