Blixtaktion för barnen – En vädjan till er i Sverige!

För att fler barn ute på landsbygden ska få möjlighet att gå i skolan, grundades barnhemmet Vidivelli 1996. Barnhemmet förvaltas av Kudumbam och ligger på den ekologiska gården Kolunji i Tamil Nadu. Vidivelli översätts till morgonstjärna på tamil och har under många år varit organisationens hjärta.

Med hjälp från utomstående sponsorer startades ett projekt på Kolunji för barn som av olika anledningar har hoppat av skolan och har familjer med ekonomiska svårigheter. Programmet startades för ett år sedan och möjliggjorde att åtta barn både flickor och pojkar i åldrarna 6-10 år fick komma till Kolunji och gå i skolan.

Idag fick vi reda på att projektet oväntat och hastigt avslutats. Pengarna från sponsorerna har dragits in. Motiveringen till att projektet avslutades var att det var alldeles för få barn som varit antagna till programmet.

För två dagar sedan skickades samtliga åtta barn hem till sina familjer i byarna runt om Kolunji. Två av barnen har allvarliga psykiska funktionshinder och föräldrar som tidigare har hållit dem gömda. Alla barnen har växt upp under svåra omständigheter. I förgår rycktes barnen upp ifrån deras enda trygghet på Kolunji.

Tioåriga Pazhaniyammal grät och vägrade släppa taget om en av kvinnorna som jobbar på Kolunji. Tidigare i höstas intervjuade jag henne.

Hon berättade för mig hur lycklig hon var att få komma och bo på Kolunji. Att hon får 3 mål mat om dagen vilket hon aldrig får hemma. Att alla som bor på Kolunji är som en stor familj, hennes familj. Att hon i framtiden drömmer om att bli lärare.

Pazhaniyammal 10 år. I bakgrunden står också en liten flicka i vitt. Hon har ingen mamma och hennes pappa är gammal och har tidigare sagt att han inte klara av att ta hand om henne.

Pazhaniyammal 10 år. I bakgrunden står också en liten flicka i vitt. Hon har ingen mamma och hennes pappa har tidigare sagt att han inte klarar av att ta hand om henne. Flickorna är hemskickade till sina byar. 

Jag sitter just nu i ett bedövande varmt Indien på ett kontor som bemannas av en organisation som kämpar för sina medmänniskor. De jobbar för de mest marginaliserade och utsatta människorna i samhället. För både barn och familjer som aldrig annars skulle få någon hjälp. För en liten stund sen kom Poppy förbi mitt lilla skrivbord som jag delar med Kelly. Hon berättade att Pazhaniyammals pappa skickat iväg henne för att ta hand om boskap istället för att gå till skolan. Jag vet hur ledsen hon måste vara i detta ögonblick.

Kära medmänniskor hemma i Sverige. För ungefär 30.000 rupies (3142 SEK) i månaden kan alla åtta barn (393 kronor per barn) fortsätta att få bo på Kolunji och gå i skolan. Alla bidrag, stora som små, är guld värt. Tillsammans kan vi se till att dessa barn får komma tillbaka till en trygg miljö och få gå i skolan. Sätt in ditt bidrag på PG 57 26 80-7 och märk betalningen ”Children’s home”. Besök gärna Vängruppen till Kudumbam på: http://kudumbam.wordpress.com/

DSC_1006

dsc_0828

 

Ett svar på ”Blixtaktion för barnen – En vädjan till er i Sverige!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *